Nerd-alert! Meet UX-Designer Robin!

Author: Hannah Fransen

Als wij zeggen design, roepen jullie nurd: Design-nurd! Snap je ‘m? Op deze woordgrapgrage en creatieve geest is geen label te plakken maar hij ontfermt zich over alles waar het woord ‘design’ in terugkomt. Maak kennis met Get Hooked’s UX-Designer, Robin van Diem!

‘Designurd’, dat klinkt chique. Wat doe je precies bij Get Hooked?

Wat ik doe, varieert van dag tot dag. Naast het ontwerpen van gebruikersinterfaces en diverse visuele uitingen schrijf ook ik user story's, maak ik ontwerpen om het gebruiksgemak van onze applicaties te verbeteren, en creëer ik toffe stijlen voor innovatieve bedrijven.

Of het chique is wat ik doe? Niet per se, dat laat ik voornamelijk van het soort project afhangen: Sportief, frivool, corporate, modern, allemaal beschrijvingen die ook aan mijn functie kunnen worden geplakt. Dit hangt namelijk af van de context waarin mijn werk geplaatst wordt.

Ik beweeg me dan ook graag tussen de lagen van Interactie en design.
Wat is je achtergrond?

Ik ben afgestudeerd aan het AKV|St. Joost in Den Bosch. Hierna heb ik een tijdje voor mezelf gewerkt en voor diverse bedrijven, voornamelijk gespecialiseerd op het digitale vlak. Ik beweeg me dan ook graag tussen de lagen van Interactie en design.

Robin van Diem Get Hooekd
Van welke werkzaamheden krijg jij de meeste energie?

Ik word blij van het idee dat klanten aan de slag kunnen met onze ontwerpen, zich kunnen vinden in onze oplossingen en ik uiteindelijk het dagelijks leven makkelijker of leuker maak voor onze klanten. Samen tot creatieve oplossingen komen geeft mij ook energie. Of dit nu draait om grafische uitingen, innovatieve producten of diensten, het uitdagen en uitgedaagd worden om samen met collega’s, klanten en gebruikers tot het eindresultaat te komen. Dáár krijg ik een kick van.

Op welk bereikt resultaat ben je trots?

Ik ben enorm trots op het punt waar we nu staan met Get Hooked. Voor de korte tijd die ik hier nu werk ben ik trots op de nauwe samenwerking met collega’s en de gelijkgestemdheid van onze organisatie, waardoor iedereen meegroeit. Waar je niet alleen in eigen expertise groeit maar ook leert van anderen. Daarom sta ik achter de projecten die we opleveren, omdat iedereen bij Get Hooked de drive heeft om er een project met impact van te maken.

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?

Oh man, moet ik me dan daarop vastpinnen? Ik leer iedere dag nieuwe dingen op diverse vlakken binnen onze branche. Wel blijf ik graag binnen mijn expertise van user experience en branding werken. Niet alleen op persoonlijk gebied, maar ook om dit te stimuleren en delen bij mijn andere collega’s.

Hoe zet jij de klant centraal?

Door kritisch te kijken met de klant wat het doel is voor zijn business, project of product. Persoonlijk heb ik een hekel aan projecten die het doel voorbijstreven, zonder echt te kijken wat er nodig is om een project of product succesvol te maken. Daar vind ik waar onze Impact vandaan komt.

Gezamelijke foto
Hoe vind je Get Hooked als werkgever?

Ik probeer niet te kijken naar Get Hooked als werkgever. Voor een groot gedeelte van de week is dit mijn familie waar ik mooie projecten mee maak en inspirerende momenten mee deel. Maar Get Hooked is ook een plek waar ik mijzelf ontwikkel en bovenal, thuis voel. De platte organisatiestructuur, humor, gedreven- en eerlijkheid onder collega’s is wat ik het meest waardeer.

Wat doet Robin in zijn vrije tijd?

Een ongelofelijke nerd zijn. Of het nu gaat om gamen, muziek, Whisky of bier; ik kan mezelf echt vastbijten in de ‘nerd culture’. Vooral bordspellen zijn my jam, ik speel graag met vrienden grote strategiespellen aan tafel, met als mooiste aspect dat je de grootste ironie interactie hebt zonder dat daar een scherm aan te pas komt.

Een ongelofelijke nerd zijn

Enthousiast &
klaar voor impact?

Stuur ons een bericht of
bel ons op 085 747 00 31!

Inspiratie nodig? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Zo nu en dan zijn we allemaal op zoek naar nieuwe manieren om iets betekenisvols te doen, om impact te maken. Dan is onze nieuwsbrief misschien precies wat je nodig hebt! Meld je nu aan en ontvang maandelijks een dosis inspiratie over een groot aantal onderwerpen. En get ready for impact!